Blomkålslasagne

Kyllan.blogg.se / 22 Januari, 2018 - 17:19 / Matlagning


Hej svej! 

Här lagas det vegetariskt. Tillbehör ikväll blir ungsbakad lax. Vi äter vegetariskt minst fem dagar i veckan om kocken får bestämma & vilken tur att det är jag som är kocken haha! Men helt vego blir det som sagt inte, oftast fisk till. Lax, torsk el exempelvis rödspätta. 

Här kommer recept på blomkålslasagne. Det är från SVT’s Go’kväll. Om det smakar gott återstår att se. Vi syns hörreni! 

Recept vassegoa!

  • 1 paket färska lasagneplattor, 250 g
  • 700 g färsk blomkål (1 litet huvud)
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 burkar valfria tomater, á 400 g (krossade/körsbärs/hela)
  • 5 dl färdig bechamelsås (finns på tetra eller koka egen)
  • 200 g fetaost + gärna lite lagrad hårdost
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • timjan
  • vitlök
  • smör/olja till stekning

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva blomkålen, lägg i bakpappersklädd ugnsform.

  2. Ringla över olja, blanda ner salt, peppar och timjan. Rosta gyllene ca 15 minuter.

  3. Gör under tiden tomatsås: Fräs lök i smör, tillsätt buljong och tomater, skölj ur burkarna med lite vatten. Koka ihop, smaka av med vitlök, salt, socker och peppar.

  4. Varva tomatsås, plattor, blomkål, bechamelsås och smulad fetaost i en avlång brödform. Det kan hända att du får dela plattorna så att de passar. Avsluta med plattor och ett lager sås och ost.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: